Novinky a publikace


Výběr z nových knih

Pedagogika

2019březen - únor - leden

2018: prosineclistopad – říjen – záříčervenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjen - září - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzářísrpen - červen květen – dubenbřezen – únor

2014: listopad říjen září červenec-srpenčerven – květen duben – březen únorleden

2013: listopad-prosinecříjenzáří • červenec-srpenčerven květenduben březen únor • leden

2012: prosinec listopad říjen září • červenec/srpen • červen • květen duben • březenúnorleden

2011: prosineclistopad

Psychologie

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červen květen – duben březen – únor

2014: listopad – říjen – září červenec-srpen – červen květen duben – březen – únor – leden

2013: listopad-prosinecříjen • žáří • červenec-srpen • červenkvěten duben • březen • únor • leden

2012: prosinec listopad říjen září červenec/srpenčerven • květen duben  březen • únor 2012 leden 2012

2011: prosinec • listopad

Ostatní

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadspeciálříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červen květen – duben březen – únor

2014: listopad říjen – září červenec-srpen červen – květen – duben – březen únor leden

2013: listopad-prosinec • říjen • září • červenec-srpen • červen • květen duben • březen • únor • leden 

2012: prosinec • listopad • říjen • záříčervenec/srpen • červen • květen duben • březen • únor leden

2011: prosinec • listopad

Učebnice

2019: únorleden


Výběr z knih pro děti a mládež

První čtení

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjen -  září - stěhování knihovnybřezen - únorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červenec červen květen – duben březen – únor – leden

2014: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec srpen záříříjenlistopadprosinec

2013: prosineclistopadříjenzářísrpenčervenecčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2012: prosinec • listopad • říjen • září • srpen • červenec • červen • květen duben • březen • únor • leden

2011: listopad • říjen

Knihy pro 1. stupeň ZŠ

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčerven květendubenbřezenúnor - leden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červenec červen květen – dubenbřezen – únor – leden

2014: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec srpen záříříjenlistopadprosinec

2013: prosineclistopadříjenzářísrpenčervenecčervenkvětenduben březenúnorleden

2012: prosinec • listopad • říjen • září • srpen • červenec • červen • květen duben • březen • únor • leden

2011: listopad • říjen

Knihy pro 2. stupeň ZŠ

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – září -červenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červenec červen květen – duben březen – únor – leden

2014: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec srpen záříříjenlistopadprosinec

2013: prosineclistopadříjenzářísrpenčervenecčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2012: prosinec • listopad • říjen • září • srpen • červenec • červen • květen duben • březen • únor • leden

2011: listopad • říjen

Naučná literatura

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjen - záříčervenec/srpenčerven - květen -duben - březenúnorleden

2016: prosineclistopadříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen - červenec červen květen – duben březen – únor – leden

2014: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec srpen záříříjenlistopadprosinec

2013: prosineclistopadříjenzářísrpenčervenecčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2012: prosinec • listopad • říjenzáří • srpen • červenec • červen • květenduben • březen • únor • leden

2011: listopad • říjen

Přečtěte si s dětmi

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – září - červenec/srpenčerven květendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopadříjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjenzáří - stěhování knihovnybřezenúnorleden

2015: prosinec listopadříjenzáří - srpen - červenec červen květen – duben březen – únor – leden

2014: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec srpen záříříjenlistopadprosinec

2013: prosineclistopadříjenzářísrpenčervenecčervenkvětendubenbřezen únorleden

2012: prosinec – listopad – říjen – září – srpen – červenec – červen – květen duben – březen – únor – leden

2011: listopad – říjen


Aktuální bibliografické informace

Informace z českých časopisů

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2017: prosineclistopad – říjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjen - zářístěhování knihovnydubenbřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen

Informace ze zahraničních časopisů

2019: březenúnorleden

2018: prosineclistopad říjen – záříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnor - leden

2017: prosineclistopad – říjenzáříčervenec/srpenčervenkvětendubenbřezenúnorleden

2016: prosineclistopadříjen září - stěhování knihovnydubenbřezenúnorleden

2015: prosineclistopadříjenzáří - srpen


Tematické rešerše

Metody, strategie a nástroje vedoucí ke zdokonalení čtenářské gramotnosti (12-2018)

Šikanování (06-2018)

Znakový jazyk v komunikaci a vzdělávání neslyšících (12-2017)

Finanční gramotnost a finanční vzdělávání (10-2017)

Moderní metody výuky zeměpisu (01-2017)

Školní projekty s prvky zážitkové pedagogiky (11-2016)

Komunikační dovednosti a mluvený projev učitele (12-2015); Záškoláctví (10-2015)


Ekonomika školství

Ekonomika školství v ČR 2018

Ekonomika školství v zahraničí za rok 2017

Ekonomika školství v ČR 2017

Ekonomika školství v zahraničí za rok 2016

Ekonomika školství v ČR 2016

Ekonomika v školství v zahraničí za rok 2015

Ekonomika školství v ČR 2015


Publikace vydané v PK

Magda Junková, Eva Hrazdírová, Marie Hošková: 1968 a československé školství a knihovnictví (50 MB) : dopady událostí roku 1968 a normalizace na československé školství.

Ivana Hutařová: Co četly v roce 2010 české děti : knihy oceněné v soutěžích SUK - Čteme všichni, Magnesia litera, Zlatá stuha

Ivana Hutařová: Co četly v roce 2009 české děti : knihy oceněné v soutěžích SUK - Čteme všichni, Magnesia litera, Zlatá stuha

NPKK: 90 let Národní pedagogické knihovny Komenského

Ivana Hutařová: Co četly v roce 2008 české děti : knihy oceněné v soutěžích SUK - Čteme všichni, Magnesia litera, Zlatá stuha

Roman Giebisch: Historické učebnice hudební výchovy a zpěvníky ve fondu SPKK z let 1808-2001

Ivana Hutařová: Oceněné knihy pro děti a mládež v roce 2007 v soutěžích SUK - Čteme všichni, Magnesia litera, Zlatá stuha


Komeniologická literatura

2017, 2016, 20152014201320122011201020092008200720062005